VINS BLANCS RECOMANATS


BASA


Aquest mes de Juny, us volem recomanar un altre vi de la “Companyia Vinícola Telmo Rodriguez”, igual que el passat mes de Maig.


Tindrem la gran sort de poder tastar aquest vi de la zona de Rueda, denominació en plena expansió vitivinícola, des de on  que cada dia ens arriba alguna petita joia, en aquest cas, elaborada amb molta cura i sota la atenta mirada d’un jove amb una dilatada experiència dintre del sector.


Elaboració: Malgrat que el raïm més emprat en tota aquesta zona sigui la “Verdejo”, el Basa ens sorprèn amb un lleuger cupatge de: Verdejo,  Sauvignon Blanc i Viura


És un vi, que la seva fermentació alcohòlica es realitza sense “hollejos” , però amb una maceració prèvia en fred, que li aporta molt de caràcter.


Nota de tast: Color grog palla, aromàtic i viu, bona acidesa, sec, llarg i amb un ampli ventall de sabors (Pera, pinya, mango...); i que desprès d’una bona oxigenació, podrem percebre notes  d’herbes aromàtiques. En boca és fresc i afruitat, però al mateix temps greixos i potent.

Maridatge: Verdures, carns blanques, peixos blancs i blaus, marisc, peix al forn, fumats, foie Gras, sopes i cremes.






BLANC PLANELL



Aquí tenim un dels blancs de la casa Castell del Remei, de Costers del Segre. Elaborat amb Macabeu i Saubignon Blanc.


Color groc pàl·lid amb reflexos de color verdós. Explosió d’aromes intensos a fruita tropical ( meló, fruita de la passió, litxis...) i un toc lleuger a  fonoll. A continuació, records a fruita de polpa blanca (pera, poma, ...) i notes a flor d’ametller. En boca dolçor d’entrada, ampli, equilibrat, podem gaudir d’una extraordinària acidesa que l’hi aporta frescor i vivesa. 

En boca , subtil amargor que allarga la persistència, deixant notes de fulles de figuera i maracujà. Especial per peixos al forn i molt recomanat per un bon arròs caldós de llamàntol




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada