VINS RECOMANATS DEL MES DE JUNY

BASA

Aquest mes de Juny, us volem recomanar un altre vi de la “Companyia Vinícola Telmo Rodriguez”, igual que el passat mes de Maig.

Tindrem la gran sort de poder tastar aquest vi de la zona de Rueda, denominació en plena expansió vitivinícola, des de on  que cada dia ens arriba alguna petita joia, en aquest cas, elaborada amb molta cura i sota la atenta mirada d’un jove amb una dilatada experiència dintre del sector.

Elaboració: Malgrat que el raïm més emprat en tota aquesta zona sigui la “Verdejo”, el Basa ens sorprèn amb un lleuger cupatge de: Verdejo,  Sauvignon Blanc i Viura

És un vi, que la seva fermentació alcohòlica es realitza sense “hollejos” , però amb una maceració prèvia en fred, que li aporta molt de caràcter.

Nota de tast: Color grog palla, aromàtic i viu, bona acidesa, sec, llarg i amb un ampli ventall de sabors (Pera, pinya, mango...); i que desprès d’una bona oxigenació, podrem percebre notes  d’herbes aromàtiques. En boca és fresc i afruitat, però al mateix temps greixos i potent.

Maridatge: Verdures, carns blanques, peixos blancs i blaus, marisc, peix al forn, fumats, foie Gras, sopes i cremes.



VALSERRANO CRIANÇA


Aquest vi negre de la Rioja, és un clar exponent de les noves maneres d’elaboració dels viticultors de la zona, de evident tall modern i amb força ganes de sorprendre.
Podem trobar un format de 50cl, per tots aquells que amants del vi que no volen una ampolla gran.

Elaboració y Criança:: Tempranillo (ull de llebre) 10% i Mazuelo. Maceració en fred i fermentació a temperatura controlada, tret que conservarà en tot el possible, els aromes fruitals del raïm i obtindrem la màxima extracció de color. Criança de 17 mesos en barriques de roure americà i francès.

Color: Vermell  Rubí de capa mitjana alta. Amb un ribet a la copa amb tonalitats “cardenalats ” (violacis).

Aroma: Intens i elegant a fruites vermelles , como groselles i maduixes, lleugers tocs  cítrics com a pell de taronja. Ens aboca  a fusta torrada i rerefons làctic.

Boca: Tot allò que em pogut apreciar al nas, fruites vermelles, cítrics i la fusta torrada, apareix reflectit en boca. Tanins potents però sedós. Llarg, untuós i elegant en el “retrogust”.

Maridatge: Carns blanques guisades, carns vermelles i fins i tot un bon arròs caldós de llamàntol.  Pren-te’l un pel fresquet.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada