VINS RECOMANATS


BINIFADET


Aquest mes de novembre, ens agradaria fer un salt a les illes Balears, més concretament a l’illa de Menorca, terres on , últimament s’elaboren coses altament recomanables.
La zona de Binifadet, dóna nom al vi recomanat d’aquest mes. Situat molt a prop de St Lluís, de l’aeroport de Menorca i Binibèquer al litoral. 
Vi jove, de producció limitada,  elaborat amb Merlot (85%) i Syrah (15%) . La fermentació es duu a terme en depòsits d’acer inoxidable, també duu a terme una  fermentació malolàctica en barriques de roure Europeu, on el s terciaris es poden presentar en forma d’aromes a brioix, rebosteria o mantega.
Visualment ens aporta un intens color cirera picota amb rivets blavosos. De capa mitjana alta.
Els aromes son afruitats, la fruita madura s’expressa intensament junt amb notes florals i tocs herbacis.
L’entrada en boca és suau, saborós  on ens evoca un altre cop la fruita detectada en nas, lleuger i fresc. Bona acidesa. Un vi molt amable i fàcil de beure.
El seu maridatge es pot recomanar amb  entrants suaus, arrossos de carn, embotits, xai rostit, carns vermelles a la graella com la nostra mitjana de bou a la brasa i formatges.




JASPI BLANC






El nostre blanc del mes de novembre, serà un Terra Alta.
 De la mà dels germans Coca i Fitó us  presentem el nou Jaspi Blanc 2010. 
Per a tots aquells que han vingut a dinar al restaurant, ja coneixeran la versió jove en negre, amb D.O Montsant. 
El celler ha presentat un nou vi blanc elaborat amb un 70% de Garnatxa Blanca i un 30% de Macabeu, sota la DO Terra Alta. Es tracta del Jaspi Blanc, un vi jove, amb una petita criança sobre lies, i una producció d’unes 8.000 ampolles. Pel celler, es tracta d’una Garnatxa Blanca "fresca i untuosa amb un boca afruitada, mineral,  potent saborosa i estructurada". Coca i Fitó va iniciar l’elaboració pròpia de vi l’any 2006.
Color grog palla, aromes a flors fresques i a fruita madura, en boca potent, estructurat i saborós amb poca acidesa i sense amargor final. Un vi molt indicat per a tots aquells que de els Albariño o fins i tot els Verdejo no els agrada aquell excés d’amargor final i acidesa. Fruita fresca i records a palla i herbes, també flor blanca, però amb menys força que a altres varietals (Muscat, Gewurztraminer), estructurat amb records minerals. 
Especialment recomanat per un bon peix a la brasa a l’etil d’Orio, com el nostre “sapito” o qualsevol dels peixos salvatges que arriben a la nostra cuina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada