VINS RECOMANATS






SUMARROCA BLANC DE BLANCS

Un cop més, per l’abril us volem proposar  un vi blanc Català, fresc, jove i divertit.
En aquesta ocasió, presentem el Sumarroca blanc de blancs, que vol dir per a tots aquells que ho no saben, que és un vi elaborat amb raïm blanc. No tots el blancs estan elaborats sempre amb el raïm del mateix color.
En concret aquest vi està elaborat amb les varietats més característiques de la nostra terra: parellada, xarel·lo y macabeu.
A l’hora de fer la elaboració, els raïms entren a bodega seguint un ordre rigorós de maduració, en primer lloc el moscat, després el macabeu i finalment la parellada. Vinifiquen el tres raïms per separat, per tal d’extreure el millor de cadascú.  
Color grog pàl·lid. Brillant. En aroma destaca una molt bona frescor,amb unes sensacions de cítrics i fruites d’estiu, poma i pera.
 Al rerefons s’amaguen les notes del moscat. En boca és greixós, de molt bona entrada, acidesa lleugera que aporta un pas en boca fresc i equilibrat. Fàcil de beure.


Volem recomanar aquest vi, especialment amb peixos a la brasa o al Orio, llagostins amb allioli de marisc , entrants suaus, cremes, verdures a la brasa, carns blanques, fumats i com no, amb el nostre pollastre de pagès amb llagosta del mediterrani.




.
SANCIUS
Com a vi negre, aquest mes, volem presentar-vos un celler nou, no massa antic, que data del 1998 i que és el projecte empresarial de diferents amics i a l’hora socis, units pel mateix sentiment, fer les coses bé i a la seva manera.

 A l’abril no us recomanarem un vi Català, si no que farem un salt fins a Ribera de Duero, bressol de grans cellers i millor vi. Sancius roble 06, serà doncs aquest mes el vi recomanat per Casa Aliaga.

Vi jove elaborat amb les varietats de Tinta fina (ull de llebre de Ribera del Duero). De color Rubí i reflexos teula, de capa mitja alta i una excel·lent llàgrima

En nas existeix un bonic equilibri de fruita amb la fusta, destacant unes notes de iogurt de gerds, juntament amb unes sorprenents notes de caramel Anglès. Posteriorment afloren matisos més especiats entre els què destaquen notes de vainilla, toffe y xocolata negre, records de pebre blanca que provenen d’un cabernet madur.

La entrada en boca es intensa i càlida , tornant a retrobar , el caramel Anglès, i una bona gama de fruites negres salvatges molt agradables i consistents.De recorregut  llarg amb  tanins dolços i un bon equilibri acidesa alcohol.

Especialment recomanat per raviolis de llagosta, la mitjana de bou feta a les brases o el nostres garrinets sense feina amb patates al romaní i caramel de vi de Porto.







.           



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada